HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2012.02.22. 23:35 Maitri

Az egész a változásról szól

„A belátás a változásba arra tanít minket, hogy magunkhoz öleljük az élményeinket anélkül, hogy ragaszkodnánk hozzájuk – arra tanít, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük a jelen pillanatban azzal, hogy teljes mértékben értékeljük az érzések erejét, teljes tudatában annak, hogy hamarosan el kell őket engedjük, és felölelnünk bármi más jön következőnek.”

 

„A belátás a változásba reményre tanít minket. Mivel a dolgok természetének a változás az egyik alkotóeleme, ezért semmi sincs eredendően rögzítve, még a személyiségünk sem. Nem számít milyen rossz a helyzet, bármi lehetséges. Azt tehetjük amit csak meg akarunk tenni, olyan világot hozhatunk létre amilyenben csak élni akarunk, és azzá válhatunk amivé csak akarunk.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: buddhizmus thánisszaró bhikkhu


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr664176903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása