HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2012.08.09. 23:33 Maitri

Felfedezni a sebezhetetlenségedet

A szabadság, a megváltás és a megvilágosodás azt jelenti,

hogy önmagadat a gondolkodó elme mögött meghúzódó Létként,a mentális zaj mögötti csöndként, s a fájdalom mögötti szeretetként és örömként ismered.

Amikor megadod magadat annak, ami van, teljesen jelenlevővé válsz.

A múlt ereje ennek hatására semmivé foszlik! Többé már nincs szükséged rá. A jelenlét a kulcs. A most a kulcs. Megnyílik előtted a Lét birodalma, amelyet eddig az elme eltakart előled. Hirtelen mély csend és mérhetetlen béke születik benned és a béke mélyén végtelen öröm. És az öröm mélyén a végtelen szeretet. És a legutolsó réteg alatt ott van valami szent és mérhetetlen. A MEGNEVEZHETETLEN.

Szükség van a szétesésre ahhoz, hogy valami új kezdhessen növekedni.

Gondolj a keleti harcművészetek alapját képző, mély bölcsességre: ne állj ellen az ellenfél erejének! Engedj neki, hogy legyőzhesd!

Ez veszélyes! - mondja az ego. - Megsérülsz! Sebezhetővé válsz!

Amit persze az ego nem tud, hogy csak az ellenállás feladásán keresztül, csak a "sebezhetővé" váláson át fedezheted fel valódi, lényedből fakadó sebezhetetlenségedet.

aikido.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Eckhart Tolle A most hatalma


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr864704657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása