HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2012.10.06. 17:31 Maitri

A meditáció haszna

A meditáció gyakorlója két szinten tapasztalja meg annak hasznát.
Az első haszon az azonnali javulás a mindennapi életkörülményekben.
A meditáció gyakorlása egy olyan tudathoz vezet, amely békésebb, csendesebb és nyugodtabb.

Mivel a tudat ellazultabb, az események, amelyek általában zavarnak minket, jelentéktelenebbnek tűnnek, és többé már nem vesszük olyan komolyan őket.

Hasonlóképpen a meditáció révén a tudat fokozatosan megtanul függetlenedni a külső feltételektől és körülményektől. Ez a tudat azután, amelyet nem befolyásolnak a külső feltételek, képessé válik saját stabilitásának és csendességének felfedezésére. A stabil tudat, amely nem zavart, kevesebb szenvedés megtapasztalásához vezet életünkben. Ezek azok az azonnali hasznok, amelyek a meditáció rendszeres gyakorlásából erednek.

A meditáció hosszú távú jótékony haszna, amikor a tudat lecsendesített, amely fokozatosan a tudat alapvető tudatlanságának megtisztulásához, amely végül a buddhai létállapothoz vagy a megvilágosodáshoz vezet. Ebben a megvilágosodott állapotban a megszokott, mindennapi élet zavarodottsága többé már nem létezik.

Buddha-eyes.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: meditáció Buddhizmus Őszentsége Samar Rinpocse


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr424819693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása