HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2012.11.29. 22:15 Maitri

Béke és Tudás

Az üdvösség az ember természetének lényege. Létezésének központi alkotóeleme a saját isteni mivolta. Az ember lényegi természete az isteniség, az a tudatállapot, melyet elveszített állatias hajlamainak és a tudatlanság fátylának köszönhetően.

Az ember tudatlanságában a testével, elméjével, a Pránával és az érzékekkel azonosítja magát. Ha ezeken túlemelkedik, eggyé válik az Abszolúttal, aki maga a színtiszta üdvösség. Az Én megismerése nem más, mint az örök üdvösség és az örök béke elérése.

Az Önmegvalósítás örök életet, abszolút tudást és végtelen boldogságot hoz magával. Meditáció nélkül nincs megismerés. A tanítvány a saját lelkét köpüli meg, s így nyeri ki belőle az Igazságot. Rendszeres meditáció által fokozatos spirituális fejlődés indul meg. Az isteni láng egyre fényesebben lobog.
A meditáció szép lassan elhozza az örök világosságot, és felébreszti az intuíciót.

A koncentráció és meditáció folyamatos gyakorlásával az elme olyan tiszta és átlátszó lesz mint egy kristálygömb. A világi dolgokért folytatott harc zaja elcsitul, amint az ember önmagába visszavonul. A lét új síkján a zene másképpen szól, a dallamok édesek. Valami leírhatatlan jó folyamatosan betölt mindent. A spirituális ébredés fénye új távlatokat világít meg, és az ember teljes odaadással keresi azt, ami hosszú távon is valódi és tartós boldogságot s békét hoz az életébe. Ezért az anyagi javak és gyorsan elérhető örömök szaporítása elveszíti jelentőségét.

Túlemelkedve a testtudaton, a folytonos meditálással, az ember megtapasztalja univerzális hatalmát. Minden kívánsága teljesül. A meditáció a halhatatlanság és örök üdvösség elérésének egyetlen, királyi útja. Békét és üdvösséget nem találni könyvekben, templomokban vagy kolostorokban. Ezek akkor köszöntenek be, amikor az Önvaló megismerése feldereng.

Hunyd be a szemed. Vond vissza érzékeidet. Csendesítsd le elmédet.
Csitítsd el feltörő gondolataidat. Legyen az elméd tükörsima. Merülj el mélyen az Átmánban, az Önvalóban, a Legfelsőbb Lélekben, a fények Fényében, a napok Napjában. Minden tudás feltárul előtted. Minden kétséged szertefoszlik. Elméd kínja megszűnik. Minden heves vita, indulatos szócsata abbamarad. Egyedül csak a Béke és a Tudás marad.

Meditation.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Meditáció Szvámi Sivánanda


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr224930718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása