HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2013.03.03. 14:37 Maitri

Értékek

Csak az tudja értékelni az életét tiszta szívből aki már elveszített belőle dolgokat. Akiben már tudatosodott az élet rövidsége és tudatosodott, hogy az itt-lét véges. Aki már átélte a mulandóság adta „pofonokat”. Aki már tudja, hogy mindene ami van értékes, de mégis ragaszkodás nélkül érdemes bármit is „birtokolni”. Örülni az apró pillanatoknak. Egy hosszú nap után amikor a találkozás öröme elöntheti az ember szívét, amikor végre a megszokott de jó dolgokkal foglalkozhat azzal, ami „boldoggá” teszi.
Amikor az ember láthatja szerettei szemében a csillogást ahogy épp aznapi történéseit mesélik el, vagy éppen vigasztalóan megölelheti őket, mert valami kellemetlen élményben volt részük. Apró dolgok amik jelentőségteljesek. Talán megtanuljuk végre elfogadni és szeretni őket.
Nem vágyni valami másra ami épp nincs. Nem kergetni egy nemlétező álmot és közben elsiklani a meglévők felett...

by_snowfall_lullaby.jpgKép: by_snowfall_lullaby

6 komment

Címkék: szösszenet


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr775108673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azur elefánt 2013.03.03. 20:58:19

Simone Weil gondolata jutott eszembe az írásodról: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."

De. Néha meg nem. :) Néha meg kell merni nagyot álmodni. Így megy ez... :)

Maitri · http://szamszara.blog.hu/ 2013.03.03. 22:03:05

Bizony, valahol ha az ember a mélyére néz belátja, hogy mégis milyen igaz mindkettő.
Elfogadni azt ami van. Beérni minden már eddig létrehozott dologgal, ami azonban elképzelhető, hogy szintén valami nagynak induló álomból kerekedett. Ha csak egy kicsi kis szeletének is de kellett lennie benne vágynak és akarásnak mert különben lehet nem lenne létjogosultsága.
Másrészről meg, ha meg már mégis vállalja a kockázatot és nagyot álmodik az ember, akkor bizony tegye is azt, mert cselekvés nélkül csak fellegekben úszó felhő marad a képzelet szelével tologatva ide oda valami végtelen és fájdalmas csapdába ejtve önmagát.

Maitri · http://szamszara.blog.hu/ 2013.03.05. 10:13:30

Duende, neked mi volt a legnagyobb álmod ami mellett kitartottál és teljesült az életedben? Vagy mi az ami még várat magára, van még olyan?

azur elefánt 2013.03.06. 08:29:49

Igen van. És épp most álmodom.

Maitri · http://szamszara.blog.hu/ 2013.03.06. 09:36:06

Köszönöm!
Ez nagyon perfekt válasz volt. :)
Web Analytics
süti beállítások módosítása