HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2009.12.11. 22:26 Maitri

Sorozat - Ajánló # 3

És most jöjjön két nehéz bombázó. Minden évadot nagy izgalommal néztem a Haverral.

Végig izgalomban tartott bennünket mindkét sorozat, kár, hogy az alkotók ennyire tervezték őket… De valójában mindkét befejezés pörfekt volt.

Hú micsoda, évadok voltak, és micsoda zárások évadonként! Igazán szuper volt mindkét sorozat!

 

A két sorozat: The Wire – Drót

(csak eredeti nyelven ajánlom a megnézését)

- Baltimore sok dolog miatt híres. Maryland állam legnagyobb városa, az USA-ban pedig a 20.  helyen áll. John Waters rendező is baltimore-i származású, neki köszönhetjük többek között a Hairspray eredetijét és a Pink Flamingos-t, de rengeteg egyéb elborult filmalkotást is. A város vezetősége és fekete közössége számára már kevésbé jó dolog, hogy Baltimore a 12. legveszélyesebb város az Államokban.
David Simon többszörös díjnyertes sorozata ez, amelynek készítésében Baltimore- i rendőrök, újságírók és különböző jogi alkalmazottak is részt vettek, az utóbbi Baltimore- i ismertetőjegy okait járja körbe 5 kemény és lassú évad alatt, igazi HBO- minőségben prezentálva.

És ez igazán látszik is a filmen.

 

 

 

The Shield - Kemény zsaruk

"Minden idők legjobb zsarus drámája!"
Igazán valós, és kemény élmény volt minden évad, a maga nyers világával. És szerintem tökéletes befejezéssel. (bár erről a rajongók között, megoszlottak a vélemények)

Itt is szerintem érdemes eredeti nyelven nézni, bár a magyar szinkron sem olyan rossz.   

2002-ben indult a sorozat egy főszálat visz évadonként, de részenként is végez egy-egy esettel. Remeket alkotott Shawn Ryan, a kreátor, nembeszélve Michael Chiklis-ről (Vic Mackey) mint főszereplője a sorozatnak.
Meg kell még említeni a Benito Martinez, CCH Pounder, Jay Karnes, Walton Goggins, Glenn Close (4. évad) és Forrest Whitaker (5.évad) fémjelezte szereplőgárdát is, nagyszerű munkát végeznek. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sorozat dráma the shield zsaru the wire


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr631591528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása