HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2010.02.12. 15:11 Maitri

Alapvető emberi értékek

1.  Igazság

2. Helyes cselekedet

3. Béke

4. Szeretet

5. Erőszak nélküliség

 

Az abszolút igazság az Isteni igazság, amely magában foglal minden értéket. A bennünk lévő élet eredetét. Felébreszti bennünk a lelkesedést, hogy törekedjünk az Emberi Méltóság visszanyerésére. Az intelligenciánkat kell az igazság felé irányítanunk, hogy megvalósíthassuk, a tiszteletet, az emberi kedvességet, a harmóniát, megtisztítva szívünket és elménket. 

Felismerjük a helyes és helytelen, az alkalmas és az alkalmatlan közötti különbséget.

Ha betartjuk az abszolút igazságot, akkor az élet minden területén megpróbálunk majd helyesen cselekedni. A helyes cselekvés megteremti bennünk a belső békét, a béke pedig, felébreszti szívünkben a szeretetet. És ha szívünkben ott lakozik a szeretet, akkor törekedni fogunk az erőszak nélküliségre. A nem ártás elvére.

 

A legtöbb ember próbál harmóniában lenni önmagával és a világgal.

Úgy élni a mindennapjait, hogy jól érezze magát. Egységben minden lénnyel.

Az értékek gyakorlása segíthet minden embernek a megújulásban, és hogy elindulhasson egy becsületes aktív út felé. Megmutatja, hogyan tudjuk megőrizni a benső békénket, a nyugalmi állapotot.

Boldogságunk alapszükséglete, hogy életünk mentes legyen a haragtól, a rossz érzésektől.

A megbocsátás, pedig az- az eszköz, amely által eljutunk a békéhez.

A béke által megérezhetjük a teljeség pillanatát, meghallhatjuk a benső irányítást.

 

Az értékek mindennapi gyakorlása segíthet nekünk megoldani a gondok sokaságát.

Segíthet megalapozni a pozitív értékeket.

 

 

1 komment

Címkék: élet filozófia béke szeretet igazság bölcselet emberi méltóság alapvető emberi értékek helyes cselekedet erőszak nélküliség


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr541752297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MRodrigó 2017.08.15. 09:40:31

Az emberi értékek jelentősége nagy, emiatt a témában jobban elmerülve az említett értékeket tételesen is elemeztem, valamint bővítettem. Ez az írás nem tesz különbséget a helyes cselekedetek - mozzanatok - és rögzült hozzáállás - vagyis belső értékek között. Például a megbocsátás és megújulás, erőszak kerülése azok technikák, amivel elérhető a belső béke - ami már emberi érték ahogy a tisztelet és szeretet-teliség. hu.alternativgazdasag.wikia.com/wiki/Emberi_%C3%A9rt%C3%A9k
Web Analytics
süti beállítások módosítása