HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2010.07.18. 19:24 Maitri

Mint egy álom

Az elmúlt pár napban elmentem egy kicsit „lazulni”.

Szándékosan nem írom a nyaralás szót, mert ez igazából, csak egy helyváltoztatás, de ott is csak érzések, különböző hangulatok benyomások érik az embert.

Nagyon jó lehetőség az újabb tapasztalatszerzésre.

Olyan érzés volt mintha ebből az álomból átmentem volna egy másikba.

Egy másik ház egy szobával, más emberekkel, és új környezettel.

De mégis olyan természetes. Ott is zajlottak a mindennapok, persze egy kicsit más tevékenységgel :)

 

Lehetőségem volt figyelni az embereket.

Sok esetben azt láttam, hogy az embereknek ez a „nyaralunk” dolog olyan volt mintha csak nyűg lett volna. Rengeteg unott arcot láttam, kivéve a kis gyerekekét és néhány szülőét, akik tudták élvezni a dolgokat úgy, ahogy az van.

 

Az idő remek volt, és most is bármikor szívesen csobbannék a hűsítő vízben, és élvezném csodálatos szépségét és mélységét.

 

A tengervízről érdemes tudni, hogy egy évben egyszer jó benne megmártózni, mert a sós víznek a testre és lélekre nagyon nagy tisztító hatása van. 

 

A tengervíz és a tengerből származó homok, alga valamint a tengeri levegő gyógyító, egészségmegőrző hatása az ősidők óta ismert. Jótékony ereje egyrészt a benne levő antibakterializáló hatású planktonoknak, másrészt magas sótartalmának köszönhető, ami átlagosan 35 gramm literenként, de a Vörös-tengerben 42 gramm, a Holt-tengerben pedig ennél is magasabb. A tengervíz érdekessége, hogy összetétele nagymértékben hasonlít az emberi szervezetben található folyadékok összetételéhez, és a periódusos rendszer szinte valamennyi eleme megtalálható benne.

Elsősorban az izületi betegségekben szenvedőknek segít, de az izomműködéssel és idegi szabályozással kapcsolatos problémák ellen, nőgyógyászati, bőr- és légzőszervi betegségek kezelésében is hatásos.

A tengervíz pozitív hatásának megtapasztalásához legkézenfekvőbb módszer, ha megmártózunk benne. A sós vízben kellemesen ellazulhatunk, mivel ebben a közegben a mozgás kevesebb izommunkát követel, ugyanakkor javul a vérkeringés és a szövetek oxigénfelvevő képessége. Még hatásosabb, ha a fürdő vize testhőmérsékletű, mert így a benne levő ásványi anyagok könnyebben szívódnak fel.

 

Persze az ember nem mindig engedheti meg magának a tengerhez való utazást, de ilyenkor jöhet a kád és a jó kis tengeri só bele :)

 

(saját fotó)

 

Szólj hozzá!

Címkék: szösszenet gyógyulás mindennapok tenger tisztítás tengervíz


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr922159343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása