HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2009.11.10. 23:50 Maitri

Erőközpontok - Csakrák

Az ősi hindu tanítások szerint minden lény testében vagy annak közelében (aura) ún. csakrák , vagyis energia központok vannak.

A csakra – szanszkrit szó, jelentése kerék.

Már a XIX. század végén felismerték, hogy az elnyomott- elfojtott érzések ún. gócokat képeznek a test meghatározott területein, megbetegítve azt.

Testünkben hét energiaközpont található, (fő csakra) – ezek az auramezők fokozott elektromágneses aktivitásának a pontjai.

A hét csakra, a törzs és a fej kitüntetett és egyben meghatározott pontjain található a test tengelyvonalában, forgó energiatölcséreket képezve.

A csakrák, örvényszerű mozgással tudnak energiát felvenni.

Ha elképzeljük, hogy közvetlenül belenézünk egy tölcsér-alakú virág kelyhébe, némi elképzelésünk lehet a csakra általános megjelenési formájáról. A virág szára mindegyik csakra esetében a gerinc egy-egy pontjából indul ki, így tehát a gerincet a másik oldalról nézve, mint egy központi szárat látjuk, amelyből virágok hajtanak ki, és kelyheik bizonyos távolságra, az éterikus test felületén nyílnak ki.

A csakrák, közvetítik az energia áramlását a testünkbe és a testünkből. Habár nem képezik a fizikai test részét, összekapcsolják a tevékenységét a testet körülvevő energetikai mezőkkel.

A csakrák, segítik a különböző testi és szellemi funkciókhoz szükséges energia áramlását. Elsősorban a belső elválasztású mirigyekkel és a gerinccel vannak összefüggésben. Néhány gerinc melletti találkozási pont közvetítésével adják át az energiát a testen kívül és belül, amelyet ezután az idegszálak és a keringési rendszer továbbít.


Minden szerv, szövet és sejt így megkapja a rezgési energiát.

A csakrákhoz különböző színek vannak hozzárendelve. Jelképük a lótuszvirág. Minél több levelük (szirmuk) van, annál több energiacsatornával rendelkeznek. Valamennyi csakra, és az annak megfelelő szerv, reagál a hozzátartozó színre. Amennyiben a testben nincs meg a kellő összhang, a színekkel, vagy a színek kombinációjával visszaállíthatjuk a homeosztázist (az egyensúlyt) a megfelelő csakrában, és ezzel a szervekben is.

Fő csakrák:

1. Gyökércsakra

2. Keresztcsonti

3. Napfonat-csakra

4. Szívcsakra

5. Torok-csakra

6. "Harmadikszem-csakra"

7. Korona-csakra 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: színek csakrák energiaközpont


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr851516915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása