HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2009.11.20. 14:30 Maitri

Rémisztő tudományos kísérlet

Erősen szemöldökrándító kísérleteket végzett két orosz tudós a huszadik században laboratóriumi kutyákkal. A nyitott szívműtétek elterjesztése miatt elhíresült Szergej Sz. Brjukonyenko például állatkísérleteihez egy autojektor névre keresztelt mesterséges szív-tüdő készüléket gyártott. Az ehhez csatlakoztatott levágott kutyafejek a harmincas évek második felében a híresztelések szerint életben maradtak és még enni és inni is képesek voltak - igaz, az elfogyasztott táplálék egyszerűen kicsorgott a nyelőcsőből.

Hiába lelhető fel a neten videofelvétel is az egyik ilyen kísérletről, sokan ma is úgy vélik: csupán okosan előkészített orvostudományi hoaxról van szó.

 

Majdnem sikerült a kerberosz (A görög mitológiában Kerberosz  az óriás Tüphón és a félig nő, félig kígyó alakú Ekhidna gyermeke. Kerberosz háromfejű kutyaként látta meg a napvilágot, és apjától óriási méreteket örökölt. A hatalmas teremtményt az istenek közül Hadésznek sikerült megszelídítenie, és így birodalmának őrzőjévé tennie. Kerberosz bárkit beengedett az Alvilág kapuján, azonban onnan ki senkit nem eresztett. Neve görögül azt jelenti, hogy a mélység démona. előállítása Vlagyimir Demikovnak - a szervátültetésben utazó tudós egy kutya fejét és mellső lábait ültette át egy másik kutya testére. Az így létrejött kétfejű állatok állítólag jól reagáltak környezetükre, jó étvágyuk volt és az ingerekre is reagáltak, igaz, az így létrehozott húsz (!) darab kétfejű kutya egyike sem élt többet egy hónapnál.

  

Nos és hogy, valójában mi az igazság? Nehéz lenne megmondani, bár az emberek a tudomány nevében sokszor bármire képesek…

 

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány kísérlet kutya állatok mitológia kétfejű szervátültetés kerberosz


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr11539782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása