HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2009.11.21. 22:38 Maitri

Tanmese

Ezt a kis tanulságos tanmesét olvastam, és azt gondolom, hogy ha egy szamár képes volt a megértésre, akkor nekünk az élet nehéz helyzeteiben, igazán nem okozhat gondot a „kimászás”.

Tudnunk kell, hogy minden dolog, ami megtörténik velünk, csak a javunkat fogja szolgálni.

Minden rossz és nehéz dolog, tanítás számunkra, még ha abban a pillanatban nem is érezzük át jelentőségét.  

 

A paraszt és a csacsi


Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg, és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár nem értette, mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott.
Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál: lerázza magáról a földet és egy lépéssel, feljebb mászik!
Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, az mindig lerázta magáról és egyre feljebb mászott!!

Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet minden fajta "szemetet és földet" fog rád lapátolni A "kútból" kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg!

Rázd meg magad és lépj egyet feljebb!

 

Szólj hozzá!

Címkék: szamár tanmese megértés csacsi paraszt tanítás


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr481542714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása