HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2009.12.14. 20:53 Maitri

Sorozat - Ajánló # 4

A következő két kedvelt sorozatom, igazán izgalmas és csavaros sztorit tálal elénk. Itt is szerencsés, ha nem heti egy részt tudunk megnézni, hanem egy-egy komplett évadot:)

A sorozatok pedig, a Lost –Eltűntek;

Maga a történet, alapvetően egy különös trópusi sziget lakóinak életét – köztük elsősorban egy repülőgép -szerencsétlenség túlélőinek sorsát – követi nyomon epizódról epizódra, mélységében elemezve a szereplőket. A történetvezetés különös hangsúlyt fektet az egyének lelki hátterének, döntéseik motivációinak bemutatására. És minden alkalommal valami új derül ki a történet szereplőiről. Így a vége felé az 5. évad nagyon izgalmas volt, sok-sok meglepetéssel.

2010-ben az utolsó 6. évad jön, nagyon várom a végét, és a befejezést, mert az írok nagyon titokzatosan beszéltek róla. Szerintem eddig is zseniális volt minden évad, bízom abban, hogy a befejezés sem fog ellaposodni.

 

 

A Heroes –Hősök sorozata átlagemberekről szól, akik fokozatosan ráébrednek arra, hogy különleges képességek birtokában vannak. Hamarosan azzal is szembesülnek, hogy meg kell akadályozniuk egy, az egész emberiséget fenyegető katasztrófát.

A sorozat története az amerikai képregényekhez hasonlóan tagolódik, több epizódon átívelő rövid cselekményszálakat bemutatva, amelyek egy nagyobb fő történeti szálra építkeznek. Annak ellenére, hogy a történet így csak viszonylag kis lépésekben haladhat előre, az alkotók legalább öt évadra terveznek.

Izgalmas részekkel, a szereplők „képességeinek” megismerésével, időutazásokkal, tarkított epizódokba csöppenhetünk bele, és ugye mindig történik valami, amire talán mi nézők nem azt a reakciót vártuk.

A sztori a kezdetektől nem egyszerű, össze kell rakni őket, tehát ha valaki „átlagnéző” akkor ne csodálkozzon, ha néha úgy érzi, „hogy most mi van?” érzése támad, de alapjaiban véve nagyon-nagyon remek a sorozat.  

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sorozat lost heroes


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr791598324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása