HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2010.03.31. 22:03 Maitri

Törött orr

Egy olyan fantasztikus filmet néztem meg, ami igazán megragadta a gondolataimat.

A film francia alkotók gyermeke, és hazájában teljes bukást ért meg.

A kritikák ellenére és a látott filmrészlet ( köszi Pimander! ) viszont arra ösztönzött, hogy meg kell nézni, és csak az után ítélkezni.

Hogy is tudnánk valamiről véleményt alkotni, amit csak mások mondanak nekünk, és nekünk nincs róla tapasztalásunk?

Egy hét várakozás után, miután beszereztem a filmet, - bár addigra már igazán megbarátkozva a film zenéjével, ami a sámán ének és modern zenei hangzás ötvözésének köszönhetően fantasztikus - nagy izgalommal ültem neki.

Nem gondoltam arra, hogy ez most jó vagy rossz lesz, és meg kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó volt. Csodálatos volt a látványvilága, izgalmasan oldották meg a képi vágásokat, és a filmben az indián szereplők két tagját „igazi” sámánok személyesítették meg.   

A történet valóban elenyésző ahhoz a mondanivalóhoz képest, amit a film végén megkapunk, de láttam már ennél sokkal, de sokkal rosszabb sztoris filmet is.

De miután az ember a film végére ér, úgysem azon fog gondolkozni, hogy most mi is volt ennek és annak a karakternek a szerepköre?...

Nem is írom le, mert akit érdekel, utánajár és megnézi.

Pszichedelikus utazás ez a főhősnek, egy ember belső utazása, aminek mi is részesei lehetünk. És abszolút nem egy „na ezek is jól betéptek, aztán erről szól a film”. Aki ezt éli meg, az sajnos lemarad a lényegről.

Találkozhatunk a gondolatok és képzetek világával, ahol mi vagyunk az alkotók.

Mi teremtünk és hozunk létre, és élünk velük.

A filmalkotók próbálták átadni nekünk ezt, és azt gondolom, hogy ez sikerült is, és aki nem keveredik el a részletekben az meg is kapja.

 

Egy kis ízelítő a filmből:   

 

A filmet itt lehet megvenni:

www.xpress.hu/dvd/film.asp

 

A film részletei:

www.sg.hu/cikkek/36861/blueberry_a_fejvadasz

 

A sámán: [Guillermo Arévalo] Kestenbetsa - echo of the universe –

És aki élőben szeretne egyszer ellátogatni hozzá, itt keresheti meg:

www.espiritudeanaconda.org/open1E.html

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló film sámán juliette lewis michael madsen vincent cassel colm meaney blueberry temuera morrison kestenbetsa


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr861885443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása