HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2010.05.01. 07:30 Maitri

Update - Őszentsége látogatásáról

Őszentsége a Dalai Láma Magyarországra látogat

A két teljes nap programja négy nagy eseményből áll:

Szeptember 18. Szombat

9.30 - 11.30 Bevezetés a tibeti buddhizmusba I. rész
13.30 - 15.30 Bevezetés a tibeti buddhizmusba II. rész

Szeptember 19. Vasárnap

9.30 - 11.30 Csenrézi (A Szeretet Buddhája) meghatalmazás és áldás
13.30 - 15.30 Együttérzés: A boldogság művészete - nyilvános tanítás, beszélgetés

Mind a négy esemény nyitva áll minden érdeklődő számára. Őszentsége célja nem a térítés, hanem az, hogy a buddhizmus és önmaga mélységes felismeréseit feltárja és közkinccsé tegye abból a célból, hogy minden egyes hallgató a maga módján gazdagíthassa a saját belső fejlődése útját a saját vallása, világnézete keretein belül.

Szombaton:

Délelőtt és délután Őszentsége két tanítást ad a buddhizmus 2500 éves élő hagyományának alapvető értékeiről, amelyek nagy segítségére válhatnak a XXI. század emberének.
Ezek a tanítások különleges jelentőségűek, mert Őszentsége a buddhizmusról ez évben Európában csak hazánkban tart előadást. A tanítások egyaránt szólnak minden érdeklődőhöz, tekintet nélkül vallási, faji, világnézeti hovatartozásra. Megértésükhöz és gyakorlatba ültetésükhöz nem szükséges semmilyen előképzés. A buddhizmus által közvetített időtlen lélektani és bölcseleti felismeréseket bárki magáévá teheti és gyakorolhatja a saját vallása, világnézete keretein belül.

Vasárnap:

Délelőtt: A Szeretet Buddhájának áldása - beavatása
Délután: Nyilvános előadás az együttérzésről, az egymás iráni elkötelezettségről, mint a valódi boldogság alapjáról

A vasárnapi áldás és előadás is mindenki számára nyitva áll. A Szeretet Buddhája a mindannyiunkban állandóan munkálkodó egyetemes szeretet ereje. A Belső Ösvény szemlélete szerint ezt a mindent átható és megáldó erőt közvetíti Földünk minden hiteles vallása. Ez az erő ölt testet minden vallás nagy mestereiben, tanítóiban, és mindazokban a vallási hagyományokhoz szorosan nem kötődő nagy emberekben is, akik a világ javát előmozdítják. Az áldás alkalmával Őszentsége tökéletesen azonosul a Szeretet Buddhájával, és segít bennünket is kapcsolatba lépni a szívünk legmélyében ragyogó egyetemes szeretettel.

 

A látogatás hivatalos honlapja: dalailama-budapest.hu

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló buddhizmus előadás program szeretet tanítás dalai láma csenrézi tibeti buddhizmus magyarországi látogatása szeretet buddhája a boldogság művészete


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr341965577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása