HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2010.07.22. 18:10 Maitri

A belső napfény

„ Az elme úgy van megszerkesztve, hogy a föld semmilyen fényűzése és semmilyen gazdagsága sem képes lecsillapítani saját létezésének megmagyarázásában a keresésé közben érzett forró lázat.

A kifürkészhetetlen misztérium minden súlyos nehézsége, az intellektus által feltett minden kérdés, a fejlődés közbeni felemelkedés minden szívszaggató szenvedése, a világot átható igazságtalanság és nyomor láttán érzett kín, a széttört álmok és megtört remények minden kiábrándultsága, a hozzánk közel állóktól és nekünk kedvesektől való elválás minden fájdalma, a betegségtől, hanyatlástól és haláltól való minden félelem páraként oszlik el a felső Én felismerésekor felkelő belső Nap fényében.

Az túl van minden gondolaton, minden kételyen, túl van minden kínon és halandóságon, és amelyet ha egyszer felfogtunk, hatalmas villám fényéhez hasonlóan világítja meg elménk sötétségét, és eloszlatva az éjszaka sötétjét, az embert egyetlen pillanat alatt a szellemi világ kifejezhetetlen ragyogásába emeli.”

 

-Pandit Gopi Krisna-  

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vallás világ filozófia gondolatok szellem metafizika elme intellektus misztérium


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr562169161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása