HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2010.11.04. 18:40 Maitri

Leleményesség

Egy idős ember egyedül élt Idaho-ban. Fel akarta ásni a kertjét, hogy krumplit ültessen, de túl nehéz munkának bizonyult számára. Az egyetlen fia Bubba, aki segíteni szokott neki, börtönben ült. Az öregember leült és megírta neki problémáját.
„Kedves Bubba! Sajnos elég rosszul érzem magam, mert úgy néz ki, nem tudom felásni a krumplinak a kertet az idén. Már öregszem és ez már nekem túl nehéz. Bárcsak itt lennél, akkor nem lenne semmi baj, mert tudom, hogy megcsinálnád helyettem. Csókol: Apád.”
Pár nappal később levelet kapott a fiától:
„Kedves Apa! Nehogy felásd a kertet, oda rejtettem a hullákat! Bubba.

A következő nap reggelén egy csapat FBI ügynök jelent meg rendőrökkel a helyszínen és feltúrták az egész kertet. Mivel nem találtak semmit, bocsánatot kértek az öregtől és elmentek.
Az öreg még aznap kapott egy újabb levelet a fiától.
„Kedves Apa! A jelenlegi körülmények között ennyit tudtam segíteni. Menj és ültesd el a krumplit. Bubba.” 

6 komment

Címkék: tanmese szeretet gondoskodás leleményesség


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr1002423747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titokmester · http://titokmester.blog.hu 2010.11.07. 09:14:17

Nagyon tanulságos! Sajnos az a tapasztalatom, hogy az emberek szívesen meghallgatják a bölcseleteket de fel nem fogják. Szép is, jó is de kevés "nyugati" ember van felnőve ezekhez a tanításokhoz! Minden esetre meglinkeltem a blogod! Meggyőződésem, hogy a magunkfajta embernek az a feladata az életben, hogy terjessze a tudást és tárja fel az élet titkait a lélek titkait az embereknek!
Tiszta szívből gratulálok a blogodhoz!

Titokmester

Maitri · http://szamszara.blog.hu/ 2010.11.07. 15:20:33

@Titokmester: Köszönöm szépen!
Én azt gondolom, hogy minden ember a saját "tempójában" keresi és tudja befogadni azt amit neki be kell fogadnia. Minden tanítás az életben. Mindenből lehet okulni, a jóból és a rosszból is egyaránt. Ez az egészben a csodálatos!
Mindenki magához képest képes cselekedni, és abban a pillanatban azt kel gondolnunk, hogy neki ez a legtöbb amit éppen megtehet, legyen az bármi is.
Sok sikert neked is a blogodhoz, és egy bizonyos, hogy a középút és a szeretet "gyakorlása" igazi útmutató lehet az életünkben.

Titokmester · http://titokmester.blog.hu 2010.11.07. 15:55:33

@Maitri: Köszönöm ezeket a szavakat! Fura érzésvolt olvasni most soraidat! Valahogy egyből a lelkemet érintették meg! Mintha a monitor sugározná jóságod amit fizikálisan érzek!

Na ez most elég érdekes lett de elküldöm. Lehet te megérted miről beszéltem most!

Köszönöm a jókívánságot és viszont kívánom!

Maitri · http://szamszara.blog.hu/ 2010.11.07. 16:15:57

@Titokmester: "Az ünnepi ebédhez a szakácsnő sok-sok mindent belevág egy nagy fazékba, ezért fogadj be te is mindent. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"
Web Analytics
süti beállítások módosítása