HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2012.08.18. 13:58 Maitri

Minden egy folyamatos áramlás

Amikor keresed az ittléted értelmét, akkor egy fontos tényezőt nem felejthetünk el, hogy éppen ezzel a folytonos kereséssel korlátozzuk le magunkat. Ugyanis a lét egy folytonos áramlás. Nincs kezdete és nincs vége. Nincs benne jó vagy rossz. Csak megélés.

 

Amikor lekorlátozzuk magunkat ebben a folyamatos létben, akkor elvesszük magunktól a varázslás képességét. Ami mindenkinek megadatik, csak van aki nem tud bánni vele. Azt a varázslást, amivel aztán bepillantást nyerhetünk akár a nagy egészbe.


Abban a pillanatban viszont, hogy elengedjük a keresést, és feszültség mentesen csak megéljük a világunk történéseit, legyen az bármi is bárhogy is az adott pillanatban, akkor ébred fel bennünk az igazi varázslásra való hajlam képessége.


Mert a folytonos áramlás vég nélküli. Ebben az áramlásban élünk meg létsíkokat, miközben kitekintünk a nagy egészből egy kis ablakon keresztül belőle, és csak azt látjuk amit az ablakunk keretei a szemünknek láttatni engednek nekünk.

 

Beszűkülünk és azt hisszük ez az egész. Szentül hiszük, hogy mindent ismerünk belőle, hisz tapasztaljuk, éljük. De a korlátolt látásmódunk nem enged be többet. Mindeközben a nagy egész, így csak apró szelete lesz csupán az érzékelésünknek.


Bármilyen folyamatban is találod magad, az is csak az áramlás része lesz. Rajtad áll, hogy miképp éled meg. Rajtad áll, hogy mit engedsz be magadba. Befogadod a végtelen és határtalan egészét, vagy hagyod a kis ablakod adta világod téves képzetét, becsapva magad annak tudomásával, hogy Te már minden létezőt felfogtál belőle.

 

Rajtad áll, hogy képességed kibontakoztatásával úgy szemléled a körülötted lévő világot, mit egy olyan határtalan lehetőséget, amiben bármikor bármi megtörténhet...

 

by_banana_tree.jpg

Kép: by banana tree

 

Szólj hozzá!

Címkék: szösszenet


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr54717869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása