HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2009.11.26. 14:00 Maitri

Masszázs

Gyógyító masszázs

 

Rohanó életmódunk, a növekvő stressz, az egyre jobban jellemző bizonytalanság, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás, sok esetben az egyoldalú fizikai megterhelés, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy izmaink aszimmetrikussá-túlfeszítetté váljanak.

 

A masszázs az egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb módszer, amellyel a betegségeket megelőzhetjük, egészségünket és teljesítőképességünket megőrizhetjük.


A XIX. századig sokszor előfordult a masszázs orvosi könyvekben, a gyógyszeres kezelés beköszöntével azonban elvesztette népszerűségét, és csak az utóbbi időben nyerte vissza megbecsülését. A masszázs terápiás érintésnek tekinthető: nemcsak testünk megismerését szolgálja, és ellazít bennünket, hanem izomfeszültségeinket is oldja.


A masszázsterápia során alapvető a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége.
Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások.
Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés,

fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés.
Masszázs után, növekszik az izomzat teljesítőképessége, az elvégzett izommunka gyorsabbá és kitartóbbá válik. Rendszeres kezelés során javul a test tartása, és csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is.


Rengeteg masszázs technika közül válogathatunk, kinek mi, az ezzel kapcsolatos elvárása. Ami biztos, hogy itt is fontos, a rendszeresség.

Ha pedig megtaláltuk a nekünk legkedvezőbb masszázs típust és masszőr szakembert, akkor ne sajnáljuk rá az időnket, és látogassuk rendszeresen.

Váljék egészségünkre!

 

Szólj hozzá!

Címkék: masszázs relaxáció


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr341553896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása