HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2009.12.16. 10:59 Maitri

Sorozat - Ajánló # 5

Aki kedveli a vámpíros történeteket, annak látnia kell az HBO borzongatóan szexi és félelmetes új drámasorozatát a True Blood –ot. Nagyon jól sikerül eddig mind a két évad. Izgalommal teli, és szórakoztató részekbe csöppenhettünk bele. És a második évad záró képe miatt, izgalommal várhatjuk a folytatást!

A történet szerint, a tömeggyártott szintetikus vér feltalálásának köszönhetően a vámpíroknak nincs szükségük többé emberekre, hogy napi szükségleteiket fedezzék, és - ha kényelmesen nem is, de szabadon - sétálhatnak halandó társaik között. Bár azáltal, hogy embertársaik lekerültek étlapjukról, legendabeli szörnyetegekből egyik percről a másikra hétköznapi polgárokká váltak, az éjszaka világából még mindig nem törhetnek ki. Sokan aggodalommal fogadják, hogy ezek a teremtmények előbújtak koporsóikból, s most köztük élnek. A világ vallási vezetői és kormányhivatalnokai már eldöntötték, kinek az oldalára álljanak, azonban Bon Temps, a louisianai kisváros még gondolkodik.
Sookie Stackhouse pincérként dolgozik a kicsi, ámde otthonos Merlotte's bárban. Bár Sookie első pillantásra hétköznapi lánynak tűnik, nem éppen átlagos képességgel bír: képes olvasni mások gondolataiban, s ez folyamatosan felforgatja a lány életét. Ha ez nem lenne elég hátrány ahhoz, hogy egy louisianai kisváros szűk közösségébe beilleszkedjen, egyszer csak betoppan életébe a Merlotte's első vámpír vendége, a 173 éves Bill Compton - s a két kirekesztett között azonnal komoly vonzalom alakul ki.

Mindenképpen meg kell jegyznem, hogy a főcím-zene, igazán remek lett!

 

 

    

és a Supernatural- Odaát  töretlen emberek és démonok közötti küzdelmét.

A sorozat két igazán helyes:) fivért követ nyomon, Dean és Sam Winchestert, akik az USA különböző pontjaira utaznak, hogy a végére járjanak számos paranormális történéseknek, és más megmagyarázhatatlan eseteknek, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók. A testvérek „vadászoknak” nevezik magukat, és a sorozat folyamán kiderül, hogy mások is követik és követték előttük is ezt az életformát. Köztük apjuk, aki a feleségével történt tragédia után gyermekkoruktól a vadászatra nevelte fiait. Az évadok szórakoztatóak, bár nekem volt pár rész az évadok alatt, amikor „ez most értelmetlen volt” érzést, keltette bennem. De a fő szál szépen részenként bontakozik ki, és megtudhatunk mindent a testvérek életéről és, hogy miért is kell ezt az utat járniuk.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sorozat supernatural true blood


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr11601748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása