HTML

Szösszenetek

Észlelések egy absztrakt világból...

Friss topikok

2012.03.24. 13:27 Maitri

A csillagok állása

Két vándorra, miközben a hegyeket járják, ráesteledik, így hát felverik a sátrukat egy alkalmas helyen, s az aznap megtett úttól elgyötörten hamarosan mindkettőjüket elnyomja az álom. Néhány óra múlva az egyik oldalba vágja a másikat:

– Komám, nézz az ég felé, mit látsz?

– Csillagok milliárdjait! – hőköl fel az meglepetten.

– És szerinted mit jelent ez?

Erre a másik eltűnődik:

– Csillagászati szempontból azt jelenti, hogy tejútrendszerek milliói, bolygók milliárdjai léteznek még a Földön kívül. Ha alaposabban megfigyeljük a bolygóállást, a Szaturnusz épp most lépett be az Oroszlán csillagképbe. Ha a Dharmára gondolok, mindez eszembe juttatja, hogy megszámlálhatatlan megvilágosodott tevékenykedik a szanszárában elveszett lényekért. Az idő állását tekintve, hajnali negyed négy körül járhat. Az időjáráshoz csak annyit értek, hogy alighanem derült időben indulhatunk tovább reggel. Miért, neked mit mond még?

– Azt, te tulok, hogy ellopták a sátrunkat!
 

Szólj hozzá!

Címkék: humor dharma


A bejegyzés trackback címe:

https://szamszara.blog.hu/api/trackback/id/tr554324786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása